Followers

Monday, August 15, 2011

holiday? what should i and u do?

Good morning.. Today i will share with your guys aktiviti-aktiviti yang boleh dibuat semasa cuti terutamanya kepada budak-budak ipta dan ipts.

the first one is working


Cari kerja yang sesuai ..yang anda rasa anda memang sesuai lah.dengan cara ini anda boleh menambahkan duit di dalam dompet anda yang semakin hari semakin nipis.Tapi kerja mestilah yang halal tidak melanggar undang-undang okey. sesetengah orang terutamanya budak-budak remaja malu hendak bekerja di restaurant atau kedai-kedai runcit dan Mall,sebabnya mereka takut dikenali oleh kawan-kawan dan sesiapa sahaja yang mereka kenali atau yang mengenali mereka (buat apa mau malu korang buat kerja halal kan and korang nak berdikari) Tapi kalau korang malas nak kerja, buat kerja di rumah pun jadilah boleh mengeratkan silaturahim,tolong ibubapa and sibling mungkin anda akan dibayar gaji seperti saya ;).

perkara yang ke 2


Ya..anda boleh melakukan business sendiri dengan modal yang berpatutan. Seperti yang anda lihat di laman-laman sesawang terutamanya di laman FACEBOOK kebanyakan orang mempromosikan barang-barang mereka di laman tersebut..Anda boleh memulakan perkhidmatan perniagaan online seperti menjual contact lens dan kerongsang atau benda-benda yang boleh dijual. Anda juga boleh melakukan perniagaan terus maksudnya terus jual kat customer face to face. Yang penting anda mempuyai kesabaran dan keinginan untuk berjaya ;)


Perkara yang ke 3

 for sure korang semua yang pemalas hahah joking yang stress kah or keboringan or suka melancong korang boleh lah pergi melancong kalo takde duit belakang rumah pun boleh ..hehehe but round Negara sendiri dulu ye sebelum round negara orang..heheh nanti negara orang lain tanya tempat special kat tempat korang, korang cakap tak taw..hadesss..Vacation dengan family lebih best but depends kat korang lah nak dengan sape..hehe and and tempah ticket awal sebabnya lebih murah but rancang lebih awal takut takut tak jadi..


 and for the last


tidur yeah part ini sangat-sangat saya gemari...tiada lagi bangun awal bersiap pergi kuliah but kalo dah terbiasa bangun awl..awal juga bgn nya nanti tue..heheheh


entry ini adalah penulisan saya sendiri dan idea
image saya credit kepada google
and entry ini juga merupakan sindiran kepada saya hahah
enjoy reading
No comments: